Geluidsscherm langs het spoor

Voor het geluidsscherm langs het spoor werkt de gemeente Dordrecht samen met ProRail. Het scherm komt aan de westzijde van het spoor, tussen de overweg bij de Zuidendijk tot aan het bedrijfspand van Omexon. De eerste 10 meter vanaf de overweg Zuidendijk is het scherm 1 meter hoog. Daarna wordt het scherm tot het einde 3,5 meter hoog.

Begroeid scherm

Het uitgangspunt is om een groen geluidsscherm te plaatsen. De begroeiing mag de veiligheid op het spoor niet in gevaar brengen. ProRail werkt daarom samen met de gemeente aan verschillende idee├źn over hoe het geluidsscherm eruit komt te zien. Zodra het definitieve ontwerp is gekozen, laten we dat zeker zien via deze website of onze nieuwsbrief.

Planning

Het gekozen ontwerp van het geluidsscherm bepaalt de planning voor het plaatsen van het scherm. Het geluidsscherm wordt op zijn vroegst in 2023 geplaatst.

Contactgegevens

Heb je vragen over de uitvoering van het geluidsscherm langs het spoor? Neem dan contact op met de afdeling Publieksvoorlichting van ProRail, via telefoonnummer: 0800-7767245 (gratis). Heb je algemene vragen over dit geluidsscherm? Mail dan naar: amstelwijck@dordrecht.nl.

 

Geluidscherm spoor

 

Nieuwsberichten

Regelmatig plaatsen we nieuwsberichten over de voortgang.

Aannemer geluidsscherm langs spoor bekend

Geplaatst: 8 december 2022