Nieuw plan voor Petri kunstwerk

2 september 2021

Het ligt er al jaren een beetje verloren bij: het Hans Petri kunstwerk. Het stuk openbare ruimte gelegen tussen de Reeweg Zuid en de Oosterweg/Van der Steenhovenplein kan wel wat aandacht gebruiken. Het kunstwerk uit de jaren zeventig maakte de kunstenaar in samenwerking met het toenmalige Refajaziekenhuis. Jaren later schenkt het ziekenhuis het kunstwerk. Door gebrek aan geld en onderhoud werkt de fontein al lang niet meer. De leidingen zijn verroest, er zijn scheuren in het asfalt ontstaan en onkruid heeft de plek veroverd. De bouw van Amstelwijck is aanleiding om ook dit stukje Dordrecht nieuw leven in te blazen.

Hoe komt het er uit te zien?

Het huidige kunstwerk is de basis voor een nieuw ontwerp. Ten onrecht wordt vaak gedacht dat het kunstwerk alleen de voormalige fontein betreft. Ook de groene en stenen heuvels maken deel uit van de creatie van Hans Petri. Het is een kunstlandschap. De kans is groot dat de fontein, vanwege te hoge kosten, niet meer gaat werken. Maar zou het een parkje weer het kloppend hart kunnen worden? De verbinding kunnen vormen tussen Wielwijk, het Dordtse Hout en Amstelwijck? En welke functie zou het dan moeten krijgen?

Daar denkt de gemeente samen met Het Dordrechts Museum nu over na. Alle (on)mogelijkheden worden nu bekeken. Welke functie moet het gebied krijgen en wat gaat het kosten? Wij zijn ook heel benieuwd naar de wensen en idee├źn van de omwonenden.

Wil je graag meedenken dan kan dat! Op de Amstelwijckdag van 25 september zullen we onze plannen toelichten en is er de mogelijkheid om met ons in gesprek te gaan.

Meer weten over de plannen? Kort geleden is deze rapportage gemaakt.

Plannen voor ‘Piemels van Petri’: ‘Met respect voor het oude, een nieuwe functie voor het kunstwerk’

Laatste nieuws