Laan van Londen

Aan de westkant van Amstelwijck ligt de Laan van Londen. Ingeklemd tussen de A16, het geluidsscherm en de woonwijk. Het is de doorgaande weg richting de N3/A16, Wielwijk en het centrum van Dordrecht. De deelgebieden Refaja-locatie en Amstelwijck-Midden worden aangesloten op deze laan. De bestaande wijk Dordtse Hout sluit via het Van der Steenhovenplein ook aan op de laan.

Het ontwerp

De laan ligt er al lang. Bij de aanleg was nog niet bekend dat Amstelwijck gebouwd zou worden. De indeling van de weg noemen we het profiel. We willen dat profiel in de toekomst veranderen. De laan moet beter aansluiten bij de nieuwe woonwijk met meer gebruikers. Het moet veiliger. Het ontwerp is in concept klaar.

Planning

Nu er gebouwd wordt, gaan er veel vrachtwagens van de bouw over de laan. Het riool, waar de nieuwe woningen op aangesloten worden, ligt in de laan. Het gevolg is dat er nog schade zal ontstaan aan het asfalt. Het definitieve ontwerp zal daarom pas over een paar jaar uitgevoerd worden. Omleidingen en afsluitingen zijn niet te voorkomen. In de tussentijd wordt de laan wel onderhouden.

Opheffen parkeerplaats vrachtwagens

De eerste stap voor verandering is gezet. Een verkeersbesluit om de vrachtwagenparkeerstrook weg te halen. Lees hier meer.

Bushalte

Er komt een nieuwe bushalte aan de Laan van Londen als er genoeg bewoners zijn in Amstelwijck. Met Qbuzz worden daar afspraken over gemaakt.

Plan voor doortrekken van de laan naar Wielwijk

Er is een plan om de Laan van Londen door te trekken naar de rotonde Simon de Danserweg/Admiraal de Ruyterweg. Hiervoor is geld nodig. Er is nu nog geen geld beschikbaar. Het plan staat op dit moment in de ijskast. Lees hier meer.