Hans Petri kunstwerk

De ontwikkeling van Amstelwijck heeft effect op het gebied rond het Hans Petri kunstwerk, het stuk openbare ruimte gelegen tussen de Reeweg Zuid en de Oosterweg/Van der Steenhovenplein, en het voormalige voorterrein van het Refaja ziekenhuis. Op de plek van het voormalige Refaja ziekenhuis worden woonhuizen gebouwd die grenzen aan de Oosterweg. Het voorterrein van het ziekenhuis wordt een centrale plek tussen Dordtse Hout, Wielwijk, de moskee en Amstelwijck. De autoweg wordt vanuit Dordtse Hout doorgetrokken naar de Laan van Londen. Tussen de moskee El Fath en het openbaar gebied komt een direct fietspad van Amstelwijck naar Wielwijk. Deze ontwikkelingen markeren dan ook een goed moment om de inrichting van het openbaar gebied aan te pakken.

Bij de herinrichting van het gebied zal het kunstlandschap van Hans Petri een bepalende rol spelen. Helaas zal de fontein niet meer zoals vroeger water spuiten. Dit door de technische staat van de waterleiding, de hoge kosten en andere technische onvolkomenheden.

Omdat het gebied een centrale plek tussen verschillende wijken wordt, willen we ervoor zorgen dat het een fijne verblijfplaats wordt. De afgelopen tijd hebben wij omwonenden en toekomstige bewoners van Amstelwijck gevraagd om wensen en ideeën in te sturen voor dit gebied. Alle ideeën en verlangens worden nu overwogen. Bekeken wordt wat mogelijk en wenselijk is. Er wordt een nieuw ontwerp gemaakt. Wij verwachten dit in het voorjaar van 2022 te kunnen delen.