Aanbesteding Smitzigt start nog dit jaar

1 november 2021

Smitzigt is een van de vier deelgebieden van Amstelwijck. Het deelgebied wordt in tweeën gedeeld door de Smitsweg. Aan de ene kant van deze weg staan historische gebouwen, waaronder de historische hoeve. Aan de andere kant van de weg ligt een oude boomgaard.

Deze historische elementen blijven in het uiteindelijke nieuwbouwplan bewaard. Het plan is om circa 50 nieuwbouwwoningen op deze locatie te ontwikkelen. De gemeente heeft eisen opgesteld waar de woningen en het openbare gebied aan moeten gaan voldoen.

Hoe gaan we te werk en wat is de planning?

We gaan op zoek naar een bedrijf dat het nieuwbouwplan kan uitvoeren. Dit doen we via een aanbesteding. Bij een aanbesteding maakt een opdrachtgever (in dit geval: de gemeente) bekend dat de grond te koop wordt aangeboden. We vragen partijen een bod uit te brengen en een goed plan te bedenken. In november ronden we de laatste voorbereidende onderzoeken af. Als de uitkomsten van deze onderzoeken goed zijn, wordt eind dit jaar de aanbesteding voor de ontwikkeling van Smitzigt bekend gemaakt.

Geïnteresseerde bedrijven kunnen daarna de locatie komen bekijken en vragen stellen. Begin 2022 dienen de plannen bij de gemeente te worden ingediend. Daarna zal een team van de gemeente de plannen  beoordelen. Naar verwachting kunnen we voor de zomervakantie van 2022 de winnende ontwikkelaar selecteren.

Meer informatie over Smitzigt: https://woneninamstelwijck.nl/amstelwijck/planindeling/smitzigt/

Laatste nieuws