Verkeersbord met knipperende lichtjes in Laan van Londen

12 november 2021

In de Laan van Londen zijn aan beide kanten van de weg borden geplaatst met daarop knipperende lichtjes. Waarvoor dienen deze lichtjes?

Het zorgt voor de veiligheid van fietsers bij oversteekplaatsen. Deze nieuwe voorziening wordt een Bikescout genoemd. In een vroeg stadium detecteert Bikescout fietsers die aankomen rijden. Automobilisten worden op tijd gewaarschuwd door middel van LED-verlichting op de verkeersborden.  

Het gebeurt nog wel eens dat fietsers of scooter onverwacht opduiken op een oversteekplaats omdat er bijv. een hoge groene haag staat. De automobilist ziet de fietser niet op tijd omdat hij niet om de hoek kan kijken. Automobilisten zien de fietser dan vaak te laat en de fietser zelf is zich niet bewust van zijn of haar eigen kwetsbaarheid. De Bikescout maakt oversteken veiliger.

Verderop in de Laan van Londen is een stoplicht geplaatst. Het stoplicht werkt op een sensor. Zodra bouwverkeer de weg op moet draaien treedt het stoplicht in werking.

Laatste nieuws