Voorbereidende werkzaamheden geluidsschermen A16

19 november 2021

Maandag 22 november start Heijmans infra met het verwijderen van het oude geluidsscherm aan de A16. Ze gaan deze in stappen verwijderen.

Als eerste wordt de balk aan de bovenkant verwijderd. Daarna halen ze de panelen (groene schotten) weg. Vervolgens slijpen ze de staanders af en wordt de betonplint gesloopt. De heipalen zitten tot ver onder de grond. Deze worden tot 1 meter diep uitgegraven zodat er ruimte ontstaat voor het nieuwe scherm. De onderdelen van het oude scherm worden afgevoerd.

Het weghalen van het scherm heeft tot gevolg dat er tijdelijk meer geluid te horen is. Dit is afkomstig van de snelweg. Dit is opgelost meteen nadat het nieuwe scherm er staat. We verwachten dat het scherm in september 2022 klaar is.

Benieuwd naar hoe de nieuwe schermen er straks uit komen te zien? Klik hier om naar de pagina met beeldimpressies te gaan.

Laatste nieuws