Werkzaamheden De Oosterweg

26 november 2021

De Refaja-locatie wordt klaargemaakt om woningen te bouwen. Deze werkzaamheden worden in opdracht van de ABB Bouwgroep door Kuipers Infra uitgevoerd. Onderdeel van de werkzaamheden is het aanpassen van het rioolstelsel wat er nu ligt en de aanleg van het HVC warmtenet.

Om de werkzaamheden te kunnen uitvoeren wordt De Oosterweg tijdelijk afgesloten voor verkeer. Dit kan voor overlast zorgen bij de bewoners. Daarom heeft ABB de afsluiting besproken met het bewonerscomité Dordtse Hout en de gemeente. Er is een veilige oplossing gevonden waarbij bewoners zo weinig mogelijk overlast hebben van dit werk. Bewoners hebben al een bewonersbrief gekregen en/of een e-mail ontvangen.

Omleiding

Tussen 1 december 2021 en 11 februari 2022 is er geen doorgaand verkeer mogelijk via De Oosterweg naar Van der Steenhovenplein. Er is een omleidingsroute aangelegd zodat de woonwijk Dordtse Hout bereikbaar blijft. Tussen De Oosterweg en Laan van Londen wordt een tijdelijke weg aangelegd over de Refajalocatie. Op deze manier blijft de woonwijk Dordtse Hout bereikbaar. Deze omleidingsweg is alleen toegankelijk voor voertuigen met een motor.

Veiligheid

Voor de fietsers en voetgangers is het verboden om deze omleiding gebruik te maken. Voor hen is het veiliger om via de Reeweg-Zuid te gaan.
Om te zorgen voor een veilige aansluiting met de Laan van Londen wordt de omleiding aangeduid met verlichting en belangrijke verkeersborden met informatie. De tijdelijke weg wordt voorzien van asfalt en ook regelmatig geveegd.

Vragen, opmerkingen of klachten? Neem contact op:

Laatste nieuws