Geluidscherm A16 – werkzaamheden in Wielwijk

24 december 2021

Op 10 januari starten er werkzaamheden in Wielwijk, onder andere het kappen van bomen, het plaatsen van funderingspalen en het plaatsen van enkele damwanden.

Bomenkap

Tussen de Simon de Danserweg en de Laan van Londen staan bomen. Enkele bomen worden verwijderd om ruimte te maken. Van een groot deel van de bomen worden alleen wat takken afgezaagd zodat ze straks weer kunnen uitgroeien. Het werk duurt ongeveer twee weken en we verwachten dat het weinig tot geen overlast veroorzaakt.

 Plaatsing funderingspalen

Omdat het nieuwe geluidscherm stevig moet staan worden er lange palen in de grond geslagen. De palen worden op een speciale wijze in de grond gebracht die trilling- en geluidsarm is. Het aanbrengen van deze palen zal ongeveer drie weken tijd kosten.

Aanbrengen damwanden

Op een enkele locatie worden damwanden aangebracht. Eén locatie hiervan is tussen de Simon de Danserweg en de Admiraal de Ruyterweg. Deze damwanden worden geplaatst als grondkering. De damwanden worden in de grond getrild. Hierbij ontstaat mogelijk geluids- en trillingshinder. Deze werkzaamheden vinden plaats van 17 januari tot 28 januari 2022.

Verkeersmaatregelen Admiraal de Ruyterweg

Ter hoogte van de Admiraal de Ruyterweg starten de werkzaamheden vanaf 10 januari 2022. Voor de veiligheid van de weggebruiker en voor het personeel van de aannemer, plaatst de aannemer tijdelijk verkeersmaatregelen op de Admiraal de Ruyterweg. De tijdelijke verkeersmaatregelen zien er als volgt uit:

Maandag 10 januari 2022 9.00 uur – vrijdag 14 januari 2022 16.00 uur

In verband met het verwijderen van bomen wordt één rijbaan afgesloten voor alle verkeer, in de rijrichting van Adm. de Ruyterweg naar Simon de Danserweg. Het verkeer rijdt hier om-en-om over de andere rijbaan. Er zijn verkeersregelaars ter plaatse.

Maandag 17 januari 2022 9.00 uur – vrijdag 28 januari 2022 16.00 uur

Voor het plaatsen van de damwanden wordt een grote heistelling ingezet. Hierdoor is het niet veilig om de Admiraal de Ruyterweg open te laten en wordt deze volledig afgesloten. Het verkeer in de wordt omgeleid via de Witte de Withstraat. Tijdens de afsluiting geldt een parkeerverbod in de Witte de Withstraat. Hierdoor is genoeg ruimte voor passerend verkeer

De route:

 

De direct omwonenden ontvangen een brief.

Contactgegevens

Heb je vragen over de uitvoering van de Geluidsschermen A16 – N3 Amstelwijck? Neem dan contact op met Noël Kolvenbach, omgevingsmanager van Heijmans, via telefoonnummer 06 11 00 30 53 of per mail via nkolvenbach@heijmans.nl. Daarnaast is Heijmans 24 uur per dag bereikbaar op telefoonnummer 073 543 5353 o.v.v. Geluidsschermen A16-N3 Amstelwijck.

 

 

Laatste nieuws