Doe mee! Zaailingen oogsten in Amstelwijck Midden

8 februari 2022

Help jij zaailingen te oogsten in Amstelwijck Midden? Binnenkort starten in dit deelgebied van Amstelwijck de werkzaamheden voor de nieuwbouw. Er staan hier veel jonge boompjes, zowel zaailingen als worteluitlopers. Dit komt door achterstallig onderhoud. De jonge boompjes kunnen niet blijven staan. Dat komt omdat we in toekomst een grotere variatie in soorten bomen en struiken willen. Dat is goed voor de biodiversiteit (een gevarieerd planten- en dierenleven). Maar dat betekent niet dat alle zaailingen verloren gaan. Een deel gaan we uitgraven. En jij kunt meehelpen!

Vrijwilligersorganisaties organiseren zogenaamde ‘oogstdagen’ waarop de jonge boompjes worden uitgegraven. Ze worden vervoerd naar een van de 1200 plantlocaties in Nederland waar ze kunnen volgroeien. Een zaailing meenemen om in je eigen tuin te planten mag ook. We verwachten de komende jaren 500 tot 5.000 jonge boompjes te kunnen oogsten en deze een nieuwe toekomst te geven op een nieuwe plek.

Mee-oogsten? Ja, graag!

De komende jaren zijn er verschillende oogstdagen in Amstelwijck. De eerste is met vrijwilligersorganisatie MeerBomenNu op vrijdag 18 februari aanstaande in deelgebied Amstelwijck Midden. Wil je meehelpen met oogsten, op 18 februari of op een latere datum? Meld je dan bij MeerBomenNu.

Laatste nieuws