Extra oogstdag zaailingen in Amstelwijck Midden

24 februari 2022

De oogstdag van vorige week was een enorm succes. Maar liefst 430 boompjes zijn er geoogst. Morgen is er daarom een extra oogstdag van 10.00 – 13.00 uur. Doe je mee? We verzamelen bij de ingang van het voormalige sportveldencomplex aan de Laan van Londen. Heb je een schop? Neem die dan mee!

Waarom we zaailingen oogsten

Door het achterstallig onderhoud zijn veel bomen zich enthousiast gaan uitzaaien. Er zijn nu veel jonge boompjes in het gebied, zowel zaailingen als worteluitlopers. Dit is slecht voor de biodiversiteit en het vergroot de kans op ziektes. De bomen verdringen elkaar. Daarom is het nodig dat we rigoureus ingrijpen. We moeten alle zaailingen verwijderen. Voor deze jonge boompjes is er geen geschikte plek binnen het plangebied. Maar dat betekent niet dat ze allemaal verloren gaan. Een deel krijgt een nieuwe bestemming elders in Nederland.

Mee-oogsten? Ja, graag!

De komende jaren vinden er verschillende oogstdagen plaats. En jij kunt meehelpen als je dat wilt. De zaailingen gaan naar een van de 1.200 plantlocaties in Nederland waar ze kunnen volgroeien. Maar als je dat wilt, mag je ook een zaailing meenemen om in je eigen tuin te planten. Wil je op een van de oogstdagen meehelpen? Meld je dan aan als vrijwilliger op https://meerbomen.nu.

Laatste nieuws