We zijn gestart!

28 februari 2022

Donderdag 24 februari hebben we een mijlpaal bereikt in Amstelwijck. De allereerste eerste heipaal van Amstelwijck is de grond ingegaan. Op de Refaja-locatie is ABB begonnen met de bouwen van de eerste fase nieuwbouwwoningen. De eerste paal werd geslagen door wethouder Maarten Burggraaf en Jan Dekker van ABB in het bijzijn van de kopers van de nieuwe woningen en een aantal teamleden van Amstelwijck. ABB bouwt er 190 duurzame woningen en appartementen. De woningen die ABB te koop aanbiedt staan op de website  www.amstelwijckpark.nl

Een mooi moment, om na jaren voorbereiding nu echt hier de woningen gebouwd te zien worden in Amstelwijck vertelde Maarten Burggraaf tijdens zijn speech. “Het wordt een klimaatbestendige woonwijk met groen, duurzaamheid en biodiversiteit als uitgangspunten. We bouwen een groene en waterrijke wijk. De komende jaren verandert deze bouwplaats in een prachtige groene woonwijk. Over een jaar krijgen de eerste inwoners de sleutel van hun nieuwe woning. We zijn trots op de ontwikkelingen in Amstelwijck. Het draagt niet alleen bij aan onze ambitie om het woningaanbod in onze stad te vergroten, maar ook aan onze ambities op het gebied van duurzaamheid en klimaat adaptief wonen.”

77% van de woningen in de eerste fase is verkocht aan Dordtenaren. De nieuwbouw brengt zo een verhuisketen op gang en biedt niet alleen de nieuwe bewoners van Amstelwijck een nieuw thuis, ook de woningen die zij achterlaten bieden weer kansen voor woningzoekende stadsgenoten.

Laatste nieuws