Weekend van de biodiversiteit

4 mei 2022

Biodiversiteit

Planten en dieren zijn nodig voor een gezond leefklimaat. Zij zorgen ervoor dat de lucht en het water schoner worden. Hoe groter de verscheidenheid aan planten, dieren en insecten, hoe beter dus. Dat noemen we ook wel de ‘biodiversiteit’. Een goede biodiversiteit bevordert het natuurlijk evenwicht tussen de verschillende soorten. Omdat het zo belangrijk is organiseert de gemeente op 13,14 en 15 mei het Weekend van de Biodiversiteit.

Natuurlijk mag Amstelwijck niet ontbreken. Op zaterdag 14 mei ben je welkom aan de Laan van Londen in Amstelwijck. Op twee locaties zijn er twee verschillende activiteiten, bedoeld voor alle leeftijden.

Rennen, ravotten en speuren naar vogels

Op 14 mei van 13:00-15:00 Refaja-locatie (Amstelwijck Park – ABB)

Houd jij ook zo van rennen en ravotten in het groen? Kom dan naar Amstelwijck Park (voormalige Refaja-locatie). Hier kan je een leuke speurtocht doen voor alle leeftijden! Vind jij de diverse typen vogels en de toren voor onze speciale bezoekers?

Tussen 13:00 en 15:00 uur ben je van harte welkom bij het informatiecentrum van ABB. Hier haal je je speurtocht op. Er liggen 2 soorten speurtochten klaar: voor deelnemers van 4 tot 8 jaar of voor deelnemers van 8 jaar en ouder. Aanmelden voor de speurtocht is niet nodig. Los jij de speurtocht op? Dan krijg je een leuke prijs!

Heb je vragen over het vele groen van Amstelwijck Park? Stel ze dan gerust aan onze groenexpert.

Het adres is: ABB bouwgroep, Laan van Londen 1800.

 

Insectenhotels bouwen voor de geluidsschermen

Op 14 mei 13:00-16:00 Amstelwijck Midden (Bouwdepot aannemer Heijmans)

De geluidsschermen die worden gebouwd aan de A16 en N3 worden zeer groen en biodivers. Zo worden naast de vele planten ook vleermuiskasten, vogelhuisjes en insectenhotels aangebracht.

Bouw je mee aan deze insectenhotels? Je bent welkom tussen 13:00 en 16:00 uur. Aannemer Heijmans en de gemeente en ook Dordts Hout hebben duurzaam materiaal wat is overgebleven van andere bouwprojecten of wat uit de directe omgeving komt. Dat kunnen we weer mooi hergebruiken voor de insectenhotels.

Het is een leuke activiteit waarbij iedereen, van jong tot oud, kan bijdragen aan de biodiversiteit en duurzaamheid van Dordrecht en in het bijzonder Amstelwijck. Stuur een mail naar amstelwijck@dordrecht.nl om je op te geven.

Meld je aan voor insectenhotels bouwen 

Op 14 mei ben je dan welkom op het bouwterrein van aannemer Heijmans. Het adres is: Laan van Londen (parallel aan de A16) bij het bouwdepot aannemer Heijmans. De ingang is bij de gele keet.

Van al dat speuren en harde werken krijg je vast honger en dorst. Wij zorgen voor een drankje en een hapje. Veel plezier en tot ziens op zaterdag 14 mei!

Laatste nieuws