Groot onderhoud aan brug Oosterweg

18 mei 2022

Het werk

De bestrating van de brug in de Oosterweg is hard aan vernieuwing toe. De straatklinkers liggen hier en daar los. Reparaties in de afgelopen jaren hebben niet het goede resultaat opgeleverd. In overleg met de afdeling Stedenbouwkunde is ervoor gekozen de klinkers te vervangen door asfalt. Dit asfalt krijgt de kleur van de klinkers. Zo sluit het straks mooi aan op de nieuw aan te leggen Oosterweg.

Wanneer?

Het werk wordt uitgevoerd tussen maandag 30 mei 2022 en vrijdag 3 juni 2022. In deze periode is er op de brug een halve wegafzetting. Tijdens werkzaamheden zijn er verkeersregelaars aanwezig.

Voor het aanbrengen van het asfalt moet de brug helemaal worden afgesloten. Dit kan niet in een halve afzetting, anders komt er een naad in het midden en dat willen we niet. Het asfalt wordt in de nacht van woensdag 1 juni vanaf 20.00 uur naar donderdag 2 juni tot 06.00 uur aangebracht. Tijdens deze afzetting wordt een omleiding ingesteld via de Reeweg Zuid en de betonnen brug bij Houtenend. Deze brug is geschikt voor nood- en hulpdiensten. De werkzaamheden hebben we besproken met de nood- en hulpdiensten en er is een vergunning verstrekt.

Door wie?

Het werk wordt uitgevoerd door Gebr. Van Kessel Wegenbouw B.V. De hoofduitvoerder is de heer H. Hilgersom. Het toezicht op het werk wordt door de gemeente verzorgd. De heer E. Doorn is de contactpersoon mochten er vragen en/of opmerkingen zijn (telefoon 078 770 4628, e-mail e.doorn@dordrecht.nl).

Alle omwonenden zijn ook per brief geïnformeerd.

Laatste nieuws