Veel plezier met maken insectenhotels en speuren in het groen

19 mei 2022

Tijdens het weekend van 13, 14 en 15 mei organiseerde de gemeente het Weekend van de Biodiversiteit. Tal van bewoners bezochten wel 35 leuke en boeiende activiteiten in de omgeving. Ook Amstelwijck verwelkomde bij twee activiteiten inwoners uit Dordt.

Bij het bezoekerscentrum van ABB konden inwoners speuren in het groen naar vogels. De deelnemers die de speurtocht goed hadden opgelost ontvingen als presentje een vogelhuisje met een verfsetje. Zo krijgen de huisjes een kleurtje.

Op de bouwplaats van Heijmans konden inwoners van alle leeftijden insectenhotels maken. Ouders en kinderen zijn aan de gang gegaan met stukjes van dakpannen, houtsnippers, bamboestokken, schelpen en hooi. De kinderen hadden veel plezier met het materiaal en het vullen van de hotels. De ecoloog van Heijmans gaf de kinderen tips over het vullen waardoor het voor insecten aantrekkelijk is om te vestigen in de hotels.

Het hout wat is gebruikt voor het vullen van de insectenhotels is afkomstig van Amstelwijck Midden, welke Plegt Vos & Roosdom Tijhuis beschikbaar heeft gesteld. Dordts Hout heeft het hout in klein stukjes gezaagd.

Zodra de geluidsschermen gereed zijn, kunnen de insectenhotels aan de schermen worden gehangen. Het was een plezierige dag mede dankzij de samenwerking met Heijmans, ABB, Dordts Hout en de gemeente.

Laatste nieuws