Tijdelijke afsluiting Admiraal de Ruyterweg in juni

8 juni 2022

Heijmans bouwt in opdracht van de gemeente Dordrecht geluidsschermen aan de A16 en de N3. Er worden vorderingen gemaakt met de bouw van de geluidschermen. Zo is de betonnen fundering van het nieuwe scherm aan de A16 inmiddels klaar. Vanaf nu gaat Heijmans het scherm in de hoogte bouwen. Binnenkort starten er werkzaamheden waarbij mogelijk hinder kan ontstaan. Daarover willen we je informeren. Heijmans start met de hoogteopbouw van het scherm vanaf de noordkant, bij de Admiraal de Ruyterweg.

Verkeersmaatregelen Admiraal de Ruyterweg

Voor de veiligheid van de weggebruiker en het personeel van Heijmans, plaatsen ze tijdelijke verkeersmaatregelen op de Admiraal de Ruyterweg. De tijdelijke verkeersmaatregelen zien er zo uit:

Woensdag 15 juni 2022 7.00 uur – vrijdag 17 juni 2022 16.00 uur
Op woensdag is één rijbaan afgesloten voor alle verkeer, in de rijrichting van Admiraal de Ruyterweg naar Simon de Danserweg. Dat heeft te maken met de voorbereidende werkzaamheden. Het verkeer rijdt hier om-en-om over de andere rijbaan. Daar staan verkeersregelaars die zorgen voor een veilige doorstroming.

Maandag 20 juni 2022 9.00 uur – vrijdag 24 juni 2022 16.00 uur
De tijdelijke damwand die eerder is aangebracht, wordt weer verwijderd. Hiervoor is wederom een grote heistelling nodig. Hierdoor is het niet veilig om de Admiraal de Ruyterweg open te laten en wordt deze volledig afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid via de Witte de Withstraat. Tijdens de afsluiting geldt een verkeerverbod in de Witte de Withstraat. Hierdoor is er genoeg ruimte voor het langsrijdende verkeer.  De afbeelding bovenaan de pagina laat het afgesloten weggedeelte zien met de omleidingsroute die erbij hoort.

Maandag 27 juni 2022 9.00 uur – vrijdag 1 juli 2022 16.00 uur
Deze week is als reserveweek ingepland. Mochten de werkzaamheden langer duren, dan kunnen ze doorgaan tot en met 1 juli 2022. Indien deze reserve week niet nodig is, wordt de Admiraal de Ruyterweg eerder geopend voor weggebruikers.

De omwonenden ontvangen nog een bewonersbrief. Daarin staan ook de werkzaamheden en tijdelijke afsluiting genoemd.

 

Laatste nieuws