Veel belangstelling voor Dag van de Bouw in Amstelwijck

21 juni 2022

Afgelopen zaterdag 18 juni openden aannemer Heijmans en ABB bouwgroep voor 1 dag hun bouwplaats voor de inwoners van Dordt en omstreken. Een unieke kans om een kijkje achter de schermen te krijgen.

Maquette bouwplan ABB bouwgroep

Het was zaterdag een komen en gaan van bezoekers op de bouwplaatsen. Bij ABB ontving je bij aankomst een blauwe bouwhelm. Daarna kon je rondwandelen via een uitgezette route. De maquette van het bouwplan stond tijdelijk tussen de woningen waardoor de bezoekers de woningen in aanbouw goed konden vergelijken met de maquette. Het hoogtepunt van het bezoek was dat je een kijkje kon nemen in een woning die bijna is afgebouwd.

Rondleiding bij aannemer Heijmans

Bij Heijmans was er ook belangstelling voor het maken van de insectenhotels en voor de rondleidingen langs de geluidschermen. Voorafgaand aan de rondleiding was er presentatie over de aanpak van het bouwproject.
Na de instructie over de veiligheidsvoorschriften hoe de bouwplaats te betreden ontvingen de bezoekers een gele bouwhelm en een veiligheidshesje. Tijdens de rondleiding vertelde de bouwer van het geluidschermen hoe de fundering is gebouwd en over de metalen constructie waar straks de glasplaten op worden gemonteerd. Ook kregen de deelnemers uitleg over de werking van de cassettes die het geluid van de snelweg weren en waar de begroeiing van de planten wordt aangelegd.

Laatste nieuws