Openstelling toerit N3 – Laan van Nieuw Groenhoven

12 juli 2022

De bouw van de geluidschermen verloopt volgens plan daarom kan de toerit Laan van Nieuw Groenhoven – N3 weer open. Dit gebeurt  eind juli. Hieronder lees je wat dat betekent. De omwonenden hebben de informatie ook via een brief ontvangen.

Openstelling toerit Laan van Nieuw Groenhoven – N3

Om de bouw van het scherm aan de N3 mogelijk te maken, is de toerit vanaf begin dit jaar afgesloten voor alle verkeer. Vanaf eind juli is de toerit weer open. Dan hoef je niet langer om te rijden.

Originele situatie bij Kilwegtunnel wordt hersteld

Tegelijk met het openen van de toerit naar de N3 wordt de tijdelijke maatregel van het openstellen van de Kilwegtunnel weer verwijderd. Hierdoor geldt weer de oude verkeerssituatie. Na de vakantie periode zal het terugbrengen in de oorspronkelijke situatie worden uitgevoerd.

Overige verkeersmaatregelen N3

De andere verkeersmaatregelen op de N3, zoals de vluchtstrook die gebruikt wordt voor de werkzaamheden, haalt Heijmans op een later moment weg. Dat gebeurt medio oktober. Deze verkeersmaatregelen blijven langere tijd staan, zodat de beplanting van het scherm tijdens het plantseizoen kan worden geplaatst. Hierdoor is er een grotere kans van slagen zodat het scherm zo snel kan begroeien.

Waar

Wat

Wanneer

Openstelling toerit Laan van Nieuw Groenhoven- N3 Rijstrookafsluiting N3 Tijdens de nacht van donderdag 28 juli – vrijdag 29 juli
Verwijderen tijdelijke verkeersmaatregelen Kilweg Tijdelijke verkeersmaatregelen Kilweg/Laan van Nieuw Groenhoven vrijdag 29 juli
Verwijderen tijdelijke verkeersmaatregelen N3 tot aan de toerit Laan van Nieuw Groenhoven – N3 Rijstrookafsluiting N3 Medio oktober
Aanbrengen geluidscherm op het viaduct Copernicusweg en Kilweg Afsluiting onderliggend wegennet Copernicusweg en Kilweg/ lokale rijstrookafzetting N3 November (datum tot dusver niet definitief)

 

Meer informatie over het project staat op deze website, onder het kopje ‘Amstelwijck – Geluidsschermen’.

 

Laatste nieuws