Amstelwijckdag 2022 was een geslaagde dag

12 oktober 2022

Ruim 200 bezoekers en de wethouders Burggraaf en de Jonge kwamen op 8 oktober naar de Hoeve Smitzigt. De bezoekers konden zich oriënteren op de plannen en ontwikkelingen in en om Amstelwijck en de eerste bewoners werden speciaal verwelkomd.

Eerste bewoners samen met wethouders Burggraaf en de JongeDe wethouders Maarten Burgraaf en de Tanja de Jonge verwelkomde de eerste bewoners die binnenkort gaan wonen in Amstelwijck Park (Refaja-locatie).

Van wethouder Burggraaf (stadsontwikkeling RO en bouwen) ontvingen ze een borrelplank, gemaakt van echt Dordts Hout, afkomstig van een lokale houtzagerij in Dordrecht.

Wethouder Tanja de Jonge (Duurzaamheid, Klimaat, Energie & Milieu) overhandigde de meterkastposter Wonen in Amstelwijck. Daarin staat wat we doen in Amstelwijck om de wijk zo klimaatbestendig mogelijk te maken en hoe de bewoners hierbij een handje kunnen helpen. Zodat we samen kunnen zorgen voor een groen en klimaatadaptief Amstelwijck. In het bestemmingplan staan een aantal voorwaarden die met elkaar zijn afgesproken over veilig, gezond en klimaatadaptief wonen in Amstelwijck. Deze voorwaarden staan in de meterkastposter verder uitgelegd.

Wethouder Maarten Burggraaf zegt over de Amstelwijckdag ‘Vorig jaar verwelkomde we hier de buren van Amstelwijck, de bewoners uit Dordtse Hout en Wielwijk en de toekomstige bewoners van Amstelwijck. We stonden toen stil bij de start van de bouw van de geluidschermen. Het verschil is merkbaar de schermen beschermen de wijk tegen geluiden van de snelweg. Een jaar later verwelkomen we met elkaar de eerste bewoners van Amstelwijck. Daar horen naast de felicitaties en jullie veel woonplezier te wensen ook een presentje bij. Jullie ontvangen een borrelplank van echt Dordts Hout. Zie het ook als een soort aanleiding om als buren elkaar op te zoeken en samen er een mooie duurzame wijk van te gaan maken.

Wethouder Tanja de Jonge zegt over Amstelwijck en deze dag. “Toen ik bij mijn aantreden als wethouder kennismaakte met Amstelwijck werd ik blij van de wijze waarop de wijk vormgegeven gaat worden en over de uitgangspunten. Heel mooi is dat er, naast dat er energiezuinige huizen worden gebouwd er ook een klimaat adaptieve buitenruimte komt. Comfortabel binnen, comfortabel buiten. Zo halen we samen Klimaatneutraal 2040 wel in Dordrecht. Fijn om de bewoners te verwelkomen op deze mooie locatie in Smitzigt en een praatje met ze te maken.”

Bezoekers gaven na afloop aan dat ze goed inzicht hebben gekregen in hoe de wijk en de omgeving eruit komt te zien. Bewoners en omwonende gingen voldoende geïnformeerd weer naar huis. De volgende mijlpalen staan al voor de deur. Op 2 november begint Plegt Vos & Roosdom Tijhuis met de start van de verkoop eerste fase van de 78 woningen in Dordts Buiten (Amstelwijck Midden). Op 3 november doet ABB de aftrap van de bouw van fase 2. Er zijn nog een paar woningen beschikbaar voor verkoop.

 

Laatste nieuws