Oogstdagen zaailingen Amstelwijck Midden

17 november 2022

In deelgebied Amstelwijck Midden staan naast veel volgroeide bomen ook veel zaailingen. Zaailingen zijn jonge boompjes. Om voort te planten produceert een boom ontzettend veel zaailingen. De meeste hiervan overleven het niet. Ze staan bijvoorbeeld op een plek waar onvoldoende ruimte of licht is, of met te veel van een soort. MeerBomen.nu oogst door heel Nederland zaailingen om ze ergens anders terug te planten waar ze een volwaardige boom mogen worden.

MeerBomen.nu en ontwikkelaar Plegt Vos/Roosdom Tijhuis organiseren op 2 zaterdagen en 1 zondag in november en december oogstdagen in Amstelwijck Midden. Bij een zelfde actie vorig jaar zijn ongeveer 1.500 zaailingen uit het gebied gehaald en op een andere locatie terug geplant. De gemeente Dordrecht steunt dit initiatief.

Oogstdagen 2022

Zaterdag 19 november 2022

• Zondag 27 november 2022

• Zaterdag 10 december 2022

Wil je meehelpen met oogsten? Meld je dan aan via (een van) bovenstaande link(s). Je mag een zaailing meenemen voor je eigen tuin.

Hoe laat: 09.30 – 15.00 uur.
Waar: Laan van Londen 1700, Dordrecht

Parkeren door deelnemers
De deelnemers aan de oogstdagen parkeren op het toekomstige ontwikkelgebied Amstelwijck Midden, het rood gemarkeerde gebied op de afbeelding hieronder.

In blauw staat op de plattegrond aangegeven waar de zaailingen worden geoogst.

Laatste nieuws