Project geluidsschermen A16/N3 gereed

24 februari 2023

In juni 2021 heeft Heijmans van de gemeente Dordrecht opdracht gekregen voor het ontwerp en de bouw van de geluidsschermen langs de A16 en de N3 nabij Amstelwijck. Nu zijn ze klaar.

Naast bijdragen aan het hoofddoel van een stiller Amstelwijck, dragen de geluidsschermen bij aan de biodiversiteit van het gebied. Zo zijn de schermen beplant met klimplanten (o.a. hedera en wilde wingerd) en is bovenin de schermen ook een divers pakket aan planten en kruiden aangebracht.

Naast de beplanting, zijn er ook vogel- en vleermuiskasten opgehangen. Op de Dag van de Biodiversiteit en op de Dag van de Bouw is door omwonenden en betrokken hard gebouwd aan insectenhotels. Met trots kunnen we vertellen dat deze inmiddels ook een plek hebben gekregen in en rondom de schermen. Zo hebben we gezamenlijk de wereld een beetje groener gemaakt.

Namens Heijmans en Gemeente Dordrecht, bedanken we iedereen voor de bijdrage en het geduld tijdens de bouw van dit project.

 

Laatste nieuws