Snoei- en kapwerkzaamheden op Refajalocatie door ABB

9 maart 2023

Op de Refajalocatie realiseert ABB Amstelwijck Park. Dit wordt een woonwijk waar de woningen ondergeschikt zijn aan het groen. Naast het plaatsen van nieuwe bomen en beplantingen, blijven de bestaande bomen zoveel mogelijk staan. Deze bomen moeten wel in goede staat verkeren en een goede toekomstwaarde hebben.

In 2020 ontving ABB de omgevingsvergunning voor het kappen van een aantal bomen. ABB heeft ervoor gekozen om de bomen zo lang mogelijk in het veld te laten staan. Nu wil ABB starten met de bouw van de volgende fase. Daarom is het noodzakelijk om een aantal bestaande bomen en beplanting weg te halen.

Alle bomen en beplantingen die weggehaald worden zijn de afgelopen periode nog een keer beoordeeld door een boomspecialist. Voordat er werkzaamheden starten controleert een ecoloog de bomen. Hij kijk naar holtes voor vleermuizen en of er nesten in de bomen zitten.

Vanaf volgende week worden deze werkzaamheden uitgevoerd. De gekapte bomen worden zoveel mogelijk hergebruikt. Bijvoorbeeld voor het maken van natuurlijke wegafzettingen of als speelelement.

Op een later moment worden nieuwe bomen en beplanting geplaatst.

Laatste nieuws