Weekend van de Biodiversiteit

8 mei 2023

Zaterdag 13 mei ben je van harte welkom. In dit weekend organiseert de gemeente voor de tweede keer het Weekend van de Biodiversiteit. In het informatiecentrum van ABB Bouwgroep B.V. in Amstelwijck Park (Refaja-locatie).

Heb jij een warm hart voor de natuur? Of wil je meer weten over het rijke planten- en dierenleven op ons prachtige Eiland van Dordrecht? Dan is het Weekend van de Biodiversiteit echt iets voor jou. Op 12, 13 en 14 mei zijn er verschillende leuke activiteiten. Waarbij je van alles leert over de natuur in Dordrecht. Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat. Voor zowel de vroege vogels als de nachtvlinders. Op 21 locaties in Dordrecht én natuurlijk ontbreekt Amstelwijck niet.

Welkom tussen 10.00 – 12.00 uur op Amstelwijck Park

Ook ABB Bouwgroep B.V. doet mee met het Weekend van de Biodiversiteit. Kom een kijkje nemen in de nieuwe, natuurinclusief gebouwde woonwijk: Amstelwijck Park. Leer en zie hoe de wijk de natuur omarmt en hoe we proactief inspelen op hittestress en heftige regenbuien.

Midden in het groen staat het informatiecentrum. Daar vertelt ABB Bouwgroep B.V. je graag wat zij doen om de wijk  natuurinclusief te maken. Denk aan de aanleg van een wadi, de open bestrating en de energieneutrale woningen.

Ook leuk: Kinderen tot 12 jaar kunnen hier een vogelhuisje komen beschilderen.

Locatie: Amstelwijck Park, Laan van Londen 1800 Dordrecht

Tijd: zaterdag 13 mei van 10.00 – 12.00 uur.

Parkeren: op de bouwplaats of op het grote openbare parkeerterrein aan de Laan van Londen.

Deelname is gratis, aanmelden is niet nodig.

Laatste nieuws