Amstelwijck Park: Van betonnen ziekenhuisterrein naar groene oase

26 oktober 2023

Op het terrein van het oude Refaja ziekenhuis verrijst momenteel een prachtige, groene woonwijk: Amstelwijck Park. ABB Bouwgroep transformeert het gebied, dat voorheen grotendeels uit beton bestond, in een parkachtige wijk waarin de natuur een grote rol speelt en waar het fijn, veilig en gezond wonen is voor jong en oud. Het eeuwenoude landschap is teruggebracht in het plan en daar is het ontwerp van de huizen op aangepast. Zo is een toekomstbestendige woonwijk ontstaan die met haar kreken en stroomruggen overtollig water kan opvangen en op hete dagen verkoeling biedt.

De bijna 200 huizen zijn grotendeels energieleverend of anders energieneutraal. Ook aan de beestjes is gedacht. Hiervoor is onderdak geregeld in de vorm van nestkasten en overstekken met invliegopeningen. De flauwe oevers met begroeiing bieden een aantrekkelijk onderkomen voor watervogels en amfibieën. Zo creëren we nieuwe leefgebieden en maken we de wijk aantrekkelijk voor zowel mens als dier.

Momenteel is Fase 4 van het project in verkoop. Ook in de eerdere fases, die al zijn opgeleverd of in aanbouw zijn, zijn nog enkele huizen beschikbaar. Kijk voor meer informatie over het plan en de beschikbare huizen op www.amstelwijkpark.nl

Refajalocatie - voor de nieuwbouw

Refajalocatie – voor de nieuwbouw

Refajalocatie - doorkijkje na eindresultaat
Refajalocatie – doorkijkje naar eindresultaat

Laatste nieuws