Bruggen zorgen voor verbinding

26 oktober 2023

Tussen de deelgebieden Amstelwijck Park en Dordts Buiten ligt de Poldersloot. Het is een zijtak van de Oostkil. De twee deelgebieden worden met elkaar verbonden door twee bruggen. De ontwerpen zijn klaar en zijn te bekijken tijdens de Amstelwijckavond op 14 november. 

Ligging van de bruggen

De Oostkilbrug verbindt het Oostkilpad tussen de twee deelgebieden. Het is een verbrede voetgangersbrug waar ook een fietser overheen kan rijden. De 2e brug ligt richting de Laan van Londen en is een fietsbrug. Deze Polderslootbrug zorgt dat de ‘shared space’ route van noord naar zuid doorloopt. Op de brug komt ook een zitplek zodat je uitkijkt over het water.

De ontwerpen

Voor de Oostkilbrug wordt het standaardontwerp van de gemeente Dordrecht gebruikt. De brug is 3,4 meter breed. Zo is deze toegankelijk voor de voetganger en de fietser. De brug sluit aan op het Oostkilpad.

De Polderslootbrug begint met een breedte van 4 meter, waarna de brug de breedte in gaat naar 5 meter. Op het brede deel van de brug komt de zitplek. Hierdoor kun je  het water optimaal beleven en heb je een rustige plek tussen de twee wijken in.

Allebei de bruggen hebben een hekwerk van 1 meter hoog.

Impressie van de fietsbrug

Oostkilbrug

Impressie Oostkilbrug

Voorbereidend werk

Voordat de bruggen worden geplaatst, worden de oevers geschikt gemaakt. Voor de Polderslootbrug moet een stukje van het water gedempt worden. Deze grond blijft hier een tijdje liggen zodat het kan inklinken. De grond is daarna stevig genoeg om de brug te dragen. Dit werk start vanaf 30 oktober 2023.

Daarna legt HVC het warmtenet aan. Ook zij moeten een verbinding maken van het ene naar het andere deelgebied. Het warmtenet gaat onder de Poldersloot door. Het water hoeft hiervoor niet weggepompt te worden.

Laatste nieuws