Update bouw geluidsscherm spoor

31 oktober 2023

ProRail bouwt met aannemer Schreuder Bouwen Langs Water en Wegen B.V. een geluidsscherm langs het spoor bij Amstelwijck. De werkzaamheden zijn aan de gang.

Planning van het werk

Alle funderingspalen zijn in de grond gedraaid. Deze palen zorgen ervoor dat de geluidsschermen niet gaan verzakken. Er is gestart met het bouwen van de stalen stijlen en betonnen plinten. Deze moeten de aluminium geluidsschermen goed op zijn plek houden. We verwachten dat alle geluidsschermen begin december 2023 zijn geplaatst. Daarna gaat de aannemer de kabels en leidingen op hun definitieve plek leggen en de beplanting aanbrengen. Naar verwachting zijn alle werkzaamheden in het eerste kwartaal van 2024 klaar.

Voorbehoud

Deze planning is onder voorbehoud en kan opschuiven. Dit hangt ook af van het weer. Als het bijvoorbeeld hard waait kunnen sommige werkzaamheden niet veilig worden uitgevoerd. Hierdoor kan de aannemer vertraging krijgen.

 

Laatste nieuws