Laadpalen in Amstelwijck Park

5 december 2023

Verkeersbesluit

Er is een verkeerbesluit genomen over het aanwijzen van 4 parkeerplaatsen voor het opladen van elektrische voertuigen op het Van der Steenhovenplein ter hoogte van huisnummer 70 (binnenterrein). Het besluit kun je hier lezen.

Waarom laadpalen?

De gemeente Dordrecht wil elektrisch autorijden aanmoedigen. Elektrische auto’s stoten geen CO2 en fijnstof uit en zijn daarmee minder schadelijk voor het milieu. Binnen vastgestelde beleidsregels verleent de gemeente daarom medewerking aan gekwalificeerde bedrijven voor het plaatsen van laadpalen in de openbare ruimte.

De parkeerplaatsen

Een dubbele laadpaal heeft twee oplaadpunten waardoor twee auto’s tegelijk opgeladen kunnen worden. De parkeerplaatsen bij de laadpaal zijn alleen bestemd voor het opladen van elektrische auto’s. Dit is om maximaal gebruik te laten maken van de locatie en elektrisch rijden te stimuleren. Iedere elektrische rijder kan gebruik maken van deze oplaadlocatie. Het wordt geen gereserveerde parkeerplaats voor de aanvrager van de laadpaal.

Op de hoogte blijven van besluiten in jouw omgeving?

Je kunt je abonneren op een door jou gestelde zoekvraag op Mijnoverheid.nl. Je wordt dan op de hoogte gehouden van nieuwe publicaties die aan jouw zoekterm(en) voldoen. Ga naar: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/mijnabonnementen/inloggen voor meer informatie.

Laatste nieuws