Hans Petri kunstlandschap krijgt opknapbeurt

10 april 2024

Het kunstlandschap van Hans Petri krijgt een opknapbeurt. We pakken niet alleen het kunstwerk zelf aan maar ook de ruimte eromheen. Zo komen er groen en water bij. De gemeenteraad heeft op 9 april 2024 geld voor de opknapbeurt beschikbaar gesteld. 

Het kunstwerk van Hans Petri maakte meer dan 50 jaar deel uit van het terrein van het Refajaziekenhuis. Na de sloop van het ziekenhuis voor de ontwikkeling van de nieuwe woonwijk Amstelwijck bleef het achter.

Nieuw ontwerp
Om het kunstlandschap nieuw leven in de te blazen is een ontwerp gemaakt. Water en natuurlijke elementen spelen daarin de hoofdrol, net als bij het oorspronkelijke ontwerp van de kunstenaar.

We herstellen wat we kunnen. Helaas is het niet mogelijk om weer water uit de pylonen te laten spuiten. Daarvoor in de plaats komt er een nieuw waterelement. Ook zorgen we voor verbinding tussen verschillende wijken. We hebben oog voor sociale veiligheid, biodiversiteit en circulariteit.

Overdracht
Het kunstwerk moet nog officieel door het ziekenhuis worden overgedragen aan de gemeente. Als dat is gebeurd, kunnen de voorbereidingen voor de opknapbeurt beginnen. Na aanbesteding denken we in het najaar met de eerste werkzaamheden te starten. Het kunstwerk is dan in het eerste kwartaal van 2025 af. Tot aan de zomer toe voeren we al wel het nodige groenonderhoud uit.

Kijk voor meer informatie over het Hans Petri kunstlandschap op https://woneninamstelwijck.nl/amstelwijck/openbaar-gebied/hans-petri-kunstwerk/

Laatste nieuws