Feestelijke start voor de bouw eerste woningen in Dordts Buiten

19 april 2024

Op donderdag 18 april werd de start van de bouw van de eerste woningen in Dordts Buiten feestelijk gevierd. Waar nog niet zo lang geleden sportvelden lagen, wordt nu een start gemaakt aan de bouw van een fijne woonomgeving. Dordts Buiten valt onder de wijk Amstelwijck en is van de vier deelgebieden de grootste. Roosdom Tijhuis en Plegt-Vos bouwen hier samen ongeveer 370 woningen.

Starthandeling

Wethouder Maarten Burggraaf was hierbij om de eerste kopers welkom te heten. De kopers van Roosdom Tijhuis en Plegt-Vos konden daarna naar het bouwterrein lopen. Hier vond per ontwikkelaar een aparte starthandeling plaats. Bij Roosdom Tijhuis kon een koper de eerste vloerplaat van zijn eigen woning leggen. En de kopers van Plegt-Vos konden met een grattifibus een mooie boodschap plaatsen op de eigen fundering.

Kernwaarden

Duurzaamheid, natuurinclusiviteit en groen wonen staan centraal. Groen in de zin van natuur, ruimte en het behoud van bestaande bomen. Zo zijn er onlangs een aantal volwassen bomen verplaatst die op locaties stonden waar bouwwerkzaamheden gepland zijn. De wijk krijgt een parkachtige uitstraling, maar liefst 40% van het hele plangebied wordt groen.

Maar ook groen op het gebied van energie. Iedere woning wekt straks zijn eigen energie op en daarbij komt er een mobiliteitshub met elektrische deelauto’s en e-bikes. Met recht Dordts Buiten dus, zoals Plegt-Vos en Roosdom Tijhuis hun nieuwbouwplannen hebben genoemd.

Over Amstelwijck

Amstelwijck bestaat uit vier deelgebieden die los van elkaar ontwikkeld worden: Amstelwijck Park (www.amstelwijckpark.nl), Dordts Buiten (www.dordts-buiten.nl), Spoorzone Amstelwijck en Smitzigt. In totaal komen er 800 nieuwe woningen. Het gebied ligt tussen de levendige historische binnenstad van Dordrecht en de wijken Wielwijk en Dordtse Hout in het noorden en aan Amstelwijck-Business Parken en het Nationale Park De Biesbosch in het zuiden.

Wonen op Amstelwijck is wonen in een natuurlijke omgeving op een historische plek. Amstelwijck bestaat al eeuwenlang en was vroeger een landgoed. De geschiedenis is straks terug te zien in de straatnamen, zoals Jos Visserpad, Hendrik Triplaan, Hogewei, en Vijfmorgen. In Amstelwijck is oog voor de natuur en klimaat.

Laatste nieuws