Ontwikkelingen Smitzigt

30 mei 2024

We hebben de mogelijkheden om in Smitzigt te bouwen onderzocht. We praten u graag bij over de laatste ontwikkelingen.

De boomgaard
We hebben de bodemrapporten goed bestudeerd en van advies voorzien. We kijken hierbij wat er wel kan op deze locatie. Dit proces is bijna afgerond. In de tweede helft van dit jaar beslissen we of we gaan bouwen in de boomgaard. We willen de waardevolle bomenstructuur van de boomgaard graag zo houden.

De Hoeve
We onderzoeken ook het deelgebied Smitzigt De Hoeve. We doen onderzoeken naar flora, fauna en asbest. Ook doen we een Bomen Effect Analyse. Met dit onderzoek bepalen we welke bomen we willen houden, verplanten of kappen. Verder bekijken we de mogelijkheden om De Hoeve om te bouwen tot appartementen.

In het laatste kwartaal van 2024 willen we de objecten slopen die we niet behouden. Dit is bijvoorbeeld het voormalige werfkantoor met loods. We verwachten in 2025 te starten met de ontwikkeling van dit gebied. Hierbij vinden we duurzaamheid belangrijk en behoud van cultuur en historie.

Laatste nieuws