Amstelwijck doet mee aan de Gebiedsinformatiemarkt Wielwijk

11 januari 2022

Zoals in een eerder bericht al aangekondigd zijn we als Amstelwijck ook aanwezig op de digitale Gebiedsinformatiemarkt Wielwijk. Tot uiterlijk donderdag 13 januari a.s. kan je je aanmelden: Klik hier om aan te melden

Van 17.30 – 18.00 uur praten wij je in vogelvlucht bij over onze plannen. Wat kun je verwachten?

Start bouw eerste woningen

De Refaja-locatie wordt klaar gemaakt om te gaan bouwen. Deze maand is het zo ver, de eerste heipaal van Amstelwijck gaat de grond in! Omwonenden gaan merken dat er werkzaamheden in het gebied plaatsvinden; meer verkeer en mogelijk meer geluid of omleidingen. Natuurlijk doet iedereen zijn best om overlast te voorkomen. Wat omwonenden kunnen verwachten wordt toegelicht door Bart van Wijk (projectmanager Amstelwijck).

Hans Petri kunstwerk en het openbare gebied

Het gebied tussen Wielwijk, Dordtse Hout en Amstelwijck moet een fijne verblijfsplaats worden en daarnaast de wijken met elkaar verbinden. We hebben omwonenden gevraagd mee te denken en we zullen binnenkort het voorlopige ontwerp laten zien. Pratende weg bleek het een goed plan om alle randen en aansluitingen in het openbaar gebied onder de loep te nemen. Projectmanager Chantal Bouma vertelt over de stand van zaken.

Geluidsschermen

De woningen in Amstelwijck zouden niet gebouwd en bewoond mogen worden als de bewoners geluidsoverlast zouden ervaren. Daarom komen er in totaal drie geluidsschermen: langs het spoor, de N3 en de A16. Het scherm langs het spoor wordt nog ontworpen en wordt later gebouwd. Dit geluidsscherm is vooral belangrijk voor het deelgebied Smitzigt.

De geluidsschermen langs de A16 en N3 zijn in uitvoering. Deze twee worden door bouwbedrijf Heijmans worden gebouwd. Naar verwachting zullen deze twee schermen in september 2022 klaar zijn. Noël Kolvenbach van Heijmans infra geeft een korte toelichting.

Vooraf al vragen?

Je kunt de vragen mailen naar: amstelwijck@dordrecht.nl

Krant

Onze collega’s van Wielwijk hebben een krant gemaakt. Deze is in de buurt huis-aan-huis verspreid. Heb je hem niet ontvangen? Lees hem dan hier: Gebiedsinformatiemarkt 3-luik-2021-DEF

Laatste nieuws