Tijdelijke afsluiting Laan van Londen per 20 juni a.s.

16 juni 2022

Er worden in en rondom Amstelwijck diverse soorten werkzaamheden uitgevoerd. Daardoor komt het voor dat werkzaamheden samenvallen waardoor er meerdere wegen tegelijkertijd afgesloten moeten worden. Een weg afsluiten doen we alleen in het uiterste geval en indien het nodig is voor de veiligheid van de weggebruiker en het personeel wat de werkzaamheden uitvoert. Je zult daar hinder van ondervinden. Wij vragen om je begrip en de aannemers doen er alles aan om de werkzaamheden zo snel mogelijk uit te voeren.

Welk werk gaat er worden uitgevoerd?

We hebben je al op de hoogte gesteld dat de Admiraal de Ruyterweg tijdelijk wordt afgesloten vanwege werkzaamheden voor de bouw van het geluidsscherm langs de A16. Hier lees je het bericht nogmaals terug.

In Amstelwijck, het deelgebied Refaja-locatie, worden nu woningen gebouwd. Deze woningen moeten worden aangesloten op het riool. Dit werk moet deels worden uitgevoerd in de Laan van Londen. Hierdoor ontstaat een diepe put. Om de overlast zo kort mogelijk te laten duren worden de werkzaamheden tegelijkertijd uitgevoerd met de werkzaamheden aan het geluidsscherm A16.
Dit betekent wel dat er heel veel bouwverkeer over een klein gedeelte van de Laan van Londen moet en dat hier mogelijk gevaarlijke situaties kunnen ontstaan. Om dit te voorkomen moeten we maatregelen treffen.

Maatregelen en hoe lang duurt het?

Vanaf maandag 20 juni 9.00 uur wordt een deel van de Laan van Londen afgesloten voor gemotoriseerd vervoer. De laan zal tot en met 8 juli a.s. afgesloten blijven.

Om de wijken Wielwijk en Dordtse Hout te bereiken met de auto of motor is een omleidingsroute ingesteld. De aangepaste route staat hier op tekening 1 De aannemer heeft ook aandacht voor de vrachtwagens die regelmatig parkeren langs de zijkant van de Laan van Londen.

Fietsers en hulpdiensten kunnen wel de Laan van Londen gebruiken via de parkeerstrook aan de linkerkant van weg. De route staat hier op tekening 2
Om te zorgen dat alles veilig en goed verloopt staan er van maandag t/m vrijdag verkeersregelaars van 07.00 – 17.00 uur bij de wegafzetting.

Goed om te weten

De weg blijft altijd toegankelijk voor nood- en hulpdiensten en het openbaar vervoer van Q-buzz mag er wel doorheen rijden.
We monitoren de situatie, zo kunnen we eventueel de maatregelen bijstellen.

Communicatie en contact

Wil je iets vragen, heb je opmerkingen of een klacht? Je kunt contact op nemen met ABB of met de verantwoordelijke aannemer. Dit kan per e-mail naar amstelwijck-park@kuipersinfra-strijen.nl of naar amstelwijckpark@abbbouwgroep.nl Uiteraard zijn zij ook bereikbaar op werkdagen tussen 8.00 uur en 16.30 uur via telefoonnummer + 31 (0)184 495 495.

Laatste nieuws