Amstelwijckdag 2022, save the date

6 september 2022

Save the date

Wanneer en waar

Zaterdag 8 oktober, van 11.00 tot 15.00 uur
Waar: Hoeve Smitzigt, Smitsweg 1 in Dordrecht

Amstelwijckdag 2022

Er zijn veel ontwikkelingen in en rond de nieuwe woningbouwwijk Amstelwijck. Daarom organiseren we een Amstelwijckdag. Binnenkort komen ook de eerste bewoners wonen in Amstelwijck. Deze bewoners, maar ook omwonenden en geïnteresseerden in Amstelwijck zijn welkom. Wil je meer te weten komen over de ontwikkelingen van Amstelwijck? We zijn volop bezig om het programma van de dag nog verder samen te stellen. Wat kunt u verwachten staat in het voorlopige programma.

Voorlopig programma

  • Hoe komt de openbare ruimte van Amstelwijck eruit komt te zien.
  • De technische opbouw van de geluidsschermen langs de A16 en N3 en hoe wordt er rekening wordt gehouden met de dieren en planten bij en rondom de schermen.
  • De woningbouwontwikkelingen van de projectontwikkelaars ABB en Plegt Vos & Roosdom Tijhuis.
  • Informatie over het geluidsscherm langs het spoor. Zoals waar het komt, wat over de hoogte en de lengte van het scherm.
  • In Amstelwijck komen geen basisvoorzieningen. Daarvoor gaan de bewoners naar Wielwijk. Tijdens de Amstelwijckdag is er informatie over de bestaande voorzieningen in Wielwijk. Bijvoorbeeld over gezondheid, het park, de scholen/bso’s en het winkelcentrum in Wielwijk.
  • Er is informatie over de klimaat adaptieve inrichting van Amstelwijck en tips klimaatadaptief tuinieren van het terras of tuin.
  • De lokale houtzagerij Dordts Hout laat zien wat ze doen met de lokaal gekapte bomen uit Amstelwijck Midden. Ze verwerken de bomen tot duurzaam verwerkte kwalitatieve houtproducten.

Wanneer het definitieve programma klaar is kan je dat ook bekijken op deze website. Naar verwachting is dat medio september. Genoeg reden om de datum van 8 oktober alvast te reserveren in je agenda.

 

Bekijk het volledige programma

Laatste nieuws