Denk mee over het Hans Petri kunstwerk

30 oktober 2021

De ontwikkeling van Amstelwijck heeft effect op het gebied rond het Hans Petri kunstwerk. Het is een mooie aanleiding om het  deel van de openbare ruimte wat ligt  tussen de Reeweg Zuid, de Oosterweg/Van der Steenhovenplein  en het voormalige voorterrein van het Refaja ziekenhuis aan te passen. Bij de herinrichting van  dit gebied krijgt het kunstlandschap van Hans Petri een bepalende rol. Het kunstlandschap wordt zo min mogelijk aangetast. Helaas zal de fontein niet meer zoals vroeger water spuiten. Dit komt door de technische staat van het leidingwerk en door de hoge kosten en andere technische onvolkomenheden. Hoe kunnen we er dan voor zorgen dat het een fijne verblijfplaats blijft en dit kunstwerk Amstelwijck, Dordtse Hout en Wielwijk verbindt? Op de Amstelwijckdag van 25 september jl. is aan huidige en toekomstige bewoners gevraagd om daarover na te denken. We hebben al veel wensen en ideeën ontvangen. Was je er niet bij op de Amstelwijckdag en wil je je idee ook kwijt? Mail dan voor 12 november a.s. naar amstelwijck@dordrecht.nl. Alle ideeën en verlangens zullen worden overwogen bij het definitieve ontwerp.

Meer lezen: https://woneninamstelwijck.nl/amstelwijck/openbaar-gebied/hans-petri-kunstwerk/

 

Laatste nieuws