Ondertekening koopovereenkomst voor Amstelwijck Midden: startsein voor bouw ca. 400 woningen

10 december 2021

De ontwikkeling van de nieuwe Dordtse wijk Amstelwijck krijgt meer en meer vorm. Woensdag 8 december ondertekenden we samen met  bouwers Plegt-Vos en Roosdom Tijhuis, tijdens een online sessie, de verkoop- en realisatieovereenkomst. Een belangrijke mijlpaal, want nu kunnen we starten met de nieuwbouw in dit deelgebied. Op de plaats waar vroeger sportvelden lagen bouwen ze ongeveer 400 duurzame koopwoningen. In totaal komen er in heel Amstelwijck 800 woningen.

Duurzaam en groen wonen

Onze ambities voor de ontwikkeling van Amstelwijck Midden zijn hoog. Het gebied is waterrijk en groen. Dat willen we graag behouden voor de toekomstige woonomgeving.

Er is een tender uitgeschreven waarin voorwaarden voor een ontwikkelplan staan. Plegt-Vos en Roosdom Tijhuis is de tender gegund op basis van hun plan. Zij realiseren in Amstelwijk Midden een klimaatbestendige woonwijk die voor meer dan eennderde uit groen en water zal bestaan. Bij het ontwerp van de buitenruimten zoals parken, tuinen, straten en pleinen zijn de volgroeide bomen en de biodiversiteit het uitgangspunt. Met recht Dordts Buiten dus, zoals Plegt-Vos en Roosdom Tijhuis hun nieuwbouwplannen hebben gedoopt.

Wethouder Maarten Burggraaf:

“Dordrecht is straks een prachtige groene woonwijk rijker. In Amstelwijck kunnen de Dordtenaren wonen in aantrekkelijke groene omgeving in duurzame huizen. Met in totaal ruim 800 woningen levert deze ontwikkeling een belangrijke bijdrage aan onze bouwambitie van 10.000 woningen tot 2030.” Amstelwijck bestaat al eeuwenlang en was vroeger een landgoed. De geschiedenis is straks terug te zien in de straatnamen, zoals Jos Visserpad, Hendrik Triplaan, Hogewei, en Vijfmorgen.

Laatste nieuws