Dubbel feest in Amstelwijck

9 februari 2022

Op 24 februari aanstaande slaat wethouder Maarten Burggraaf de symbolische eerste paal in Amstelwijck. Projectontwikkelaar ABB start dan met bouwen in deelgebied Refaja- locatie, onder de projectnaam ‘Amstelwijck Park’. Een bijzonder moment omdat het de allereerste paal van de hele wijk is.

ABB

Voor Amstelwijck zijn doelen gesteld. De wijk moet uitgroeien tot een klimaat- en toekomstbestendige wijk. Op de Refaja-locatie worden circa 190 woningen gebouwd. Ze staan straks allemaal in een zeer groene en waterrijke omgeving. Maar liefst 40% van het grondoppervlak is hiervoor gereserveerd. De diverse typen huizen zijn alle energieneutraal of zelfs energieleverend. Zoals ABB het zelf omschrijft: ‘Omdat wij iedereen een gezonde en groene woonomgeving gunnen, gaan wij in Amstelwijck Park een stap verder dan bij vergelijkbare nieuwbouwprojecten.’ En dat kunnen wij bij de gemeente waarderen.

Verhuisketen

Met de bouw van de woningen in Amstelwijck streven we er ook naar om de verhuisketen op gang te brengen. We willen namelijk graag dat er genoeg ruimte is voor Dordtenaren om te blijven wonen in hun eigen stad. ABB heeft 77% van de eerste 66 woningen in hun nieuwbouwplan Amstelwijck Park verkocht aan Dordtenaren. Dat is boven verwachting. Een mooi resultaat dus.

De toekomstige bewoners moeten nog even geduld hebben, maar eind dit jaar is het dan zover. Dan hoopt de aannemer de sleutels aan de eerste bewoners te kunnen overhandigen.

Laatste nieuws