Werkzaamheden voor Solar Fields in Amstelwijck

2 december 2022

Er wordt gewerkt nabij de Laan van Londen. Ten zuiden van Amstelwijck is het bedrijf Solarfields bezig om een zonnepark te bouwen. De opgewekte stroom wordt straks langs Amstelwijck naar het stroomnet gebracht.

De voorbereidende werkzaamheden voor deze verbinding zijn in volle gang. In Amstelwijck zal de spanningskabel door twee ondergrondse buizen (mantelbuizen) worden getrokken. Om de overlast te beperken wordt het openbaar gebied zo min mogelijk opgebroken. De aannemer werkt met gestuurde boringen in de ondergrond. Met behulp van computers kan men de boorkop met grote precisie sturen. Zodra de mantelbuis er ligt kunnen de kabels er door heen worden doorgetrokken.

De eerste gestuurde boring heeft begin november plaats gevonden. Deze loopt vanaf het Amstelwijck Businesspark onder de Laan van Londen tot voorbij de fietsbrug. Binnenkort wordt de tweede gestuurde boring uitgevoerd, deze zal onder de Laan van Londen, het geluidsscherm en de A16 doorgaan.

Laatste nieuws