Nieuws over het geluidsscherm langs het spoor

5 september 2023

ProRail gaat een geluidsscherm langs het spoor bij Amstelwijck bouwen. Aannemer Schreuder Bouwen Langs Water en Wegen B.V. heeft hiervoor opdracht gekregen. Op de afbeelding, gemaakt door JAM architecten, is te zien hoe het scherm er ongeveer uit komt te zien.

Planning

Volgens de 1e planning zou Schreuder begin september starten met het plaatsen van de schermen. Zij lopen een paar weken achter op planning. Dit komt vooral doordat het werk voor het verleggen van de kabels en leidingen langer heeft geduurd.

Voorbereidend werk

De aannemer is dus wel aan het werk. Dit is voorbereidend werk dat moet gebeuren voor dat het geluidscherm wordt gebouwd. Schreuder heeft onder meer een werkafscherming geplaatst en de werkstrook langs de spoorbaan klaar gemaakt. Op de werkstrook komen nog rijplaten. De machines die nodig zijn om het scherm straks te plaatsen zullen over die rijplaten heen rijden.

Werkterrein

Schreuder heeft een werkterrein ingericht in Amstelwijck Business Park. Het ligt naast het grote parkeerterrein aan de Laan van Riga en het spoor. Dit werkterrein blijft tot en met februari 2024. De aannemer gebruikt het terrein voor de opslag van bouwmaterialen, bouwmachines en keten voor personeel. Bewoners en bedrijven zullen af en toe vervoer voorbij zien komen. Er is weinig overlast te verwachten van dit werkterrein.

Hoe blijf je op de hoogte?

Op prorail.nl/spoorwerk kun je zien wanneer zij in jouw buurt werken. Ook kun je een automatische mail ontvangen van wanneer we zij aan het werk gaan. Ga naar https://mijnprorail.prorail.nl en meld je aan voor deze e-mailservice.

De mensen in de buurt van het werk krijgen bewonersbrieven.

Vragen op opmerkingen?

Neem contact op met ProRail via www.prorail.nl/contact of bel 0800 – 776 72 45 (gratis). Dat kan maandag tot en met vrijdag tussen 8.00 uur en 17.30 uur. Bij noodgevallen of ernstige overlast ook buiten de kantoortijden.

Laatste nieuws