Participatie Oostkilpad en Polderslootpad afgerond

6 december 2023

Tijdens de Amstelwijckavond van 14 november 2023 is het definitieve ontwerp van het Oostkilpad en Polderslootpad gepresenteerd. Hiermee is de inspraak van omwonenden op het ontwerp tot een einde gekomen.

Over het Oostkilpad

Over het Oostkilpad is veel gezegd, geschreven en gepraat. Het uiteindelijke ontwerp is dan ook niet over een nacht ijs gegaan. De gemeente heeft aangegeven waarom het belangrijk is dat het pad er komt.

In gesprek gebleven en ontwerp aangepast

Via soms pittige gesprekken, een locatiebezoek, mails en tekeningen hebben bewoners hun idee├źn en wensen doorgegeven aan de gemeente. Daarna was het de beurt aan de vakspecialisten om aan de slag te gaan.

De nieuwe landschapsarchitect werkte nauw samen met de stadsecoloog en de beheerder om zoveel mogelijk wensen te verwerken in het eerdere concept ontwerp.

Definitief ontwerp

Het was best een beetje spannend voor de nieuwe landschapsarchitect hoe zijn ontwerp ontvangen zou worden. Hij stond de bezoekers te woord op de Amstelwijckavond.

“Over de laatste participatiesessie en de reactie vanuit de bewoners kan ik kort zijn. Dat was overwegend positief. Vooral de bewoners die zelf een ontwerptekening hadden gemaakt waren blij met de manier waarop we hun voorstellen op een natuurlijke manier uitgewerkt hadden.”

De bever en de eilanden

De landschapsarchitect: “De groeneilanden krijgen een nieuw natuurlijk beheer met gebiedseigen vegetatie en extra bomen. Andere bewoners vroegen dan weer om bescherming van een aantal karakteristieke bomen op de kleine eilandjes. De bever knaagt inmiddels graag en flink.”

Het onderzoek naar de bever is bijna afgerond. Zodra alle resultaten binnen en beoordeeld zijn delen we dit uiteraard weer op deze website.

Polderslootpad

De landschapsarchitect vertelt verder over het Polderslootpad: “Er waren vooral positieve geluiden. Wel kwamen er vragen van toekomstige bewoners over hun privacy. Dat lossen we op. De achtertuinen die het dichtst bij het Polderslootpad liggen krijgen meer beschutting door de aanplant van verschillende inheemse heesters.”

Einde participatietraject

Het definitieve ontwerp van het Oostkilpad en Polderslootpad is hier te zien. Het ontwerp wordt nu omgezet in technische tekeningen zodat het kan worden gerealiseerd. Wanneer de uitvoering van de werkzaamheden van start gaat is nog niet bekend. Hierover komt binnenkort meer informatie.

 

Laatste nieuws